Коньюктура цін (вересень 2009 р.)
Ціни на м’ясо, курятину, свіжу рибу, томати, картоплю, цибулю коливались між 11,6% і 94,5%.
Ціни на:
- м’ясо і курятину виросли на 15,2%
- рибу та рибну продукцію – на 11,9%
- молочну продукцію і яйця – на 4,8%
- фрукти – на 54,7%, овочі – на 42%
- цукор – на 15,8%
За оцінкою експертів, упродовж жовтня ц.р. зростатимуть ціни на м’ясо і м’ясні вироби до 20%, внаслідок скорочення поголів’я свиней у багатьох країнах через епідемію свинячого грипу та підвищення попиту на протеїн у зимовий період.
В Єгипті виробляється близько 500 тис. тонн м’яса, а споживається один мільйон тонн на рік.
|